Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Situație revoltătoare dezvăluită de Adrian Cozma! Elevii de la Școala ”Lucian Blaga” învață în apartamentele unui bloc și se joacă în pauze în casa scărilor
Florin Răchitan  - Miercuri, 19 Iulie 2023

A creat vâlvă săptămâna trecută dezvăluirea de către deputatul PNL de Satu Mare, Adran Cozma, a sumelor ascunse mai ceva ca un secret de stat pe care le plătește Primăria Satu Mare în fiecare lună către Biserica Romano-Catolică, respectiv Reformată, pentru ca acestea să găzduiască în propriile lor clădiri, retrocedate de către statul român, grădinițe și licee confesionale catolice, respectiv reformate, în timp ce alte școli din municipiul Satu Mare sunt lăsate în voia sorții, iar elevii învață în condiții greu de imaginat într-un ”oraș în mișcare” în secolul XXI.

Ca să vă faceți o idee, Primăria Satu Mare plătește în fiecare lună chirii de 45.000 de euro către diferite biserici și persoane fizice, din care cea mai mare parte, peste 30.000 de euro, reprezintă chiriile pentru școlile confesionale găzduite în clădirile bisericilor.

Conform datelor furnizate de Curtea de Conturi a României, numai în ultimii 5 ani Primăria Satu Mare a plătit chirii de două milioane de euro, echivalentul sumei din care recent a fost construit un liceu ultramodern la Bistrița! Asta în timp ce mai multe clădiri ale unor foste școli din municipiul Satu Mare, aflate în proprietatea statului, sunt lăsate mai mult sau mai puțin în paragină sau sunt închiriate către alte entități.

Atunci, conducerea Primăriei s-a apărat spunând că a moștenit aceste chirii de la fostele conduceri care s-au succedat încă de la începutul anilor 2000 și, noa, asta e… ;))

Apoi, ca de obicei, l-a acuzat pe Adrian Cozma că încearcă să provoace conflicte interetnice, că ”se leagă” de bisericile și școlile cu limba de predare maghiară.

Între timp, Adrian Cozma a făcut o vizită la o altă școală din municipiul Satu Mare, care se pare că ”nu are norocul” celor mai sus menționate și iată ce a găsit:




1637 vizite
Distribuie pe